Ανακοινώσεις


Ανακεφαλαίωση 3ης Ημέρας

July 11, 2024

Σήμερα οι μαθητές του Δημοτικού ασχολήθηκαν με άλυτα μαθηματικά προβλήματα και στρατηγικά παιχνίδια, ενώ πριν το γεύμα επισκέφτηκαν το Μουσείο Ιατρικής. Οι ομάδες για το αυριανό Μαθηματικό Escape Room είναι έτοιμες και έχουν κληθεί να βοηθήσουν στην εξιχνίαση μιας εξαφάνισης. Τα παιδιά του Γυμνασίου μελέτησαν την κίνηση σκάφους με βάση τους νόμους του Νεύτωνα και γνώρισαν τους αριθμούς Catalan. Μετά το γεύμα, έμαθαν για τον καιρό και τα μαθηματικά του μέσω πειραμάτων, εντυπωσιάζοντας τα παιδιά και τους γονείς. Για αύριο, ζητήθηκε από τους γονείς να έρθουν νωρίτερα για συζήτηση και ερωτηματολόγιο.

Περισσότερα


Ανακεφαλαίωση 2ης ημέρας

July 11, 2024

Τα πρωινά χαμόγελα των παιδιών και των γονιών τους επιβεβαίωσαν την επιτυχία της δεύτερης ημέρας του θερινού σχολείου, μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας λόγω της πανδημίας. Τα παιδιά του Δημοτικού παρακολούθησαν μια παρουσίαση για την ιστορία των μετρήσεων και ασχολήθηκαν με μαγικά μαθηματικά τρικ. Μετά από ένα ελαφρύ γεύμα, επισκέφθηκαν το Τμήμα Χημείας όπου έκαναν πειράματα με διαλύματα και μέτρησαν το pH. Επέστρεψαν για μάθημα με θέμα "Μαθηματικά και Αδύνατες Καταστάσεις". Οι μαθητές του Γυμνασίου συμμετείχαν σε διαδραστικές δραστηριότητες ανάλυσης δεδομένων και στατιστικής πρόβλεψης. Επισκέφθηκαν το Μουσείο Ιατρικής και ασχολήθηκαν με την κρυπτογραφία. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με μια προαιρετική αστροβραδιά.

Περισσότερα


Ανακεφαλαίωση 1ης Ημέρας

July 10, 2024

Σας ενημερώνουμε για την πρώτη ημέρα του 3ου Θερινού Σχολείου "Μαθηματικές Αποδράσεις" στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μετά την εγγραφή και την παρουσίαση, οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας. Τα παιδιά του Δημοτικού ασχολήθηκαν με τη συμμετρία και τα μαθηματικά μαγικά τρικ, ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου έμαθαν για την ανάλυση δεδομένων και τη μαθηματική μοντελοποίηση. Ακολούθησε διάλειμμα, γεύμα και τελικές δραστηριότητες όπως ένα βίντεο μαθηματικών. Σας υπενθυμίζουμε την αυριανή προαιρετική αστροβραδιά (9-11 μ.μ.) και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας στα παρεχόμενα στοιχεία επικοινωνίας.

Περισσότερα


Πρόγραμμα Γυμνασίου

July 3, 2024

Πρόγραμμα Θερινού Σχολείου για τα παιδιά της Γ' τάξης του Γυμνασίου

Περισσότερα


Πρόγραμμα Δημοτικού

July 2, 2024

Πρόγραμμα Θερινού Σχολείου για τα παιδιά της Στ' τάξης του Δημοτικού.

Περισσότερα


Εντυπα και πληροφορίες

July 1, 2024

Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών που επελέγησαν στο προσεχές θερινό σχολείο, να εκτυπώσουν και να συμπληρώσουν τα επισυναπτόμενα αρχεία

Περισσότερα


Πρόσκληση Εθελοντών Εκπαιδευτικών

May 29, 2024

Πρόσκληση και Αίτηση Συμμετοχής προς τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για δήλωση συμμετοχής στις δράσεις του 3ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών: Μαθηματικές ΑποΔράσεις2024, που διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Περισσότερα


Πρόσκληση Δήλωσης Συμμετοχής

May 17, 2024

Το Σπουδαστήριο Θεωρητικών Μαθηματικών του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει το 3ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών: Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024. Το Θερινό Σχολείο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025. Θα διδάξουν καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης.

Περισσότερα


3ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών «Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024»

April 27, 2024

Το Σπουδαστήριο Θεωρητικών Μαθηματικών του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει το 3ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών: Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024. Το Θερινό Σχολείο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025.

Περισσότερα


Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025