Πληροφορίες

Το Σπουδαστήριο Θεωρητικών Μαθηματικών του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, οργανώνει το 3ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών «Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024». Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί από 9 έως και 12 Ιουλίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο και θα περιλαμβάνει δύο επιμέρους Σχολεία:

  • Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024 - Διασκεδαστικά Μαθηματικά: Για μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν από την ΣΤ΄ Δημοτικού. Θα δοθεί έμφαση σε μαθηματικά παιχνίδια, γρίφους, σπαζοκεφαλιές και τριδιάστατες κατασκευές. Επίσης οι συμμετέχοντες θα έρθουν αντιμέτωποι με «αδύνατες καταστάσεις» των μαθηματικών και θα κατακτήσουν μαθηματικές έννοιες μέσω κατασκευών.
  • Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024 - Η Τέχνη των Μαθηματικών στο κέντρο των Επιστημών και της Τεχνολογίας: Για μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν από την Γ’ Γυμνασίου. Θα δοθεί έμφαση στην εξερεύνηση της σύγχρονης μαθηματικής γνώσης και της κομβικής της σχέσης με τις άλλες επιστήμες και την τεχνολογία.

Ερωτήσεις / Απαντήσεις

Στο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών 2024, μπορούν να συμμετέχουν :
  • Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Κρήτης που αποφοιτούν από την Στ' Δημοτικού.
  • Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Κρήτης που αποφοιτούν από την Γ' Γυμνασίου.

Η συμμετοχή σας είναι δωρεάν καθώς το σχολείο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κρήτης.

Πάνω απ όλα αγάπη για τα μαθηματικά και όρεξη να λύνεις προβλήματα.

 Η επιλογή των μαθητών και των μαθητριών θα προκύψει βάσει κριτηρίων που σχετίζονται με το έμπρακτο ενδιαφέρον τους στις θετικές επιστήμες και ειδικότερα στα Μαθηματικά όπως και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα (πχ. με τη συμμετοχή και την επίδοσή τους σε σχετικούς διαγωνισμούς), καθώς και την επίδοση στα μαθήματά τους. Θα συνυπολογιστεί η διασπορά των σχολείων των μαθητών/τριών που θα επιλεγούν, τόσο σε επίπεδο πόλης όσο και σε επίπεδο νομού και η τήρηση της αναλογικότητας εκπροσώπησης του φύλου.

Ναι, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκατιανό και ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα. Το φαγητό θα προσφέρεται στους χώρους του τμήματος.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025